Team Elements

Team Elements

Jaap Duin

Jaap Duin

PSYCHOLOOG EN OPRICHTER ELEMENTS EXPEDITIONS

Jaap Duin

In 2012 richtte ik Elements Expeditions op omdat er op dat moment geen initiatieven waren die organiseerden wat ik voor ogen had: Met mannen de natuur in, zonder telefoon en camera’s, met genoeg beweging, tijd voor reflectie, en vooral een no-nonsense toon.

In mijn dagelijks leven werk ik als coach voor mensen die moeten presteren onder hoge druk. Vaak zijn dat ondernemers, of mensen op leiderschapsposities. Voor deze mensen ben ik een vertrouwenspersoon, bullshitdetector en klankbord ineen.

Een Elements Expeditie scherpt, verruimt, en zorgt altijd voor nieuwe energie en inzichten. Na inmiddels meer dan 200 mannen te hebben begeleid tijdens deze Expedities, weet ik hoe impactvol en waardevol een week in de natuur kan zijn. Te gek vind ik het ook dat er sinds 2017 ook vrouwenexpedities, geleid door Katja Vermeulen, onder de Elements paraplu plaatsvinden.

Mijn rol binnen deze expeditie is simpel: samen met de geweldige lokale gidsen creëer ik een veilige setting waarin we samen op pad gaan. We hoeven niet al teveel te verplichten, toe te voegen of te zeggen. De natuur heeft genoeg te bieden. De kunst is dat te interpreteren. Ik observeer, voel, kijk en praat wanneer dat nodig is.
Het zo helder mogelijk houden, en tegelijkertijd lol en diepgang met elkaar hebben is wat ik fantastisch vind op deze expedities.

E: jaap@elementsexpeditions.com
T: +31610132018
Meer informatie over Jaap

Katja Vermeulen

Katja Vermeulen

Facilitator

Katja Vermeulen

“Ik coach en train al meer dan 10 jaar op verschillende manieren, particulier en in het onderwijs en bedrijfsleven. Ik vind het concept van Element Expedities een verademing tussen alle andere producten die er op de markt zijn. Helder, zonder diepgang te verliezen.

Mijn rol is groepsleider, en ik werk soms samen met een lokale vrouwelijke gids.

Terug naar jezelf en de natuur. Je volledige verantwoording terugpakken. Durven open staan voor het nieuwe onbekende. Dit zijn allemaal krachtige ingrediënten. Zeker omdat er geen afleiding is van telefoon, horloges en camera’s. Dit alles in combinatie met de verhalen die de deelnemers delen en de mooie afwisselende route en activiteiten creëert reizen die je niet snel vergeet.

De reizen geven mij helderheid, verstilling en een diepe verbondenheid met de natuur en de deelnemers.

Het faciliteren van een veilige, open groepsdynamiek in ruige natuur is iets waarin ik helemaal in mijn element ben.”

E: katja@elementsexpeditions.com
T: +31681309238
Meer informatie over Katja

Lance Blaauw

Lance Blaauw

Student of process work

Lance Blaauw

Lance is a lifelong student of Process Work. He is passionate about bringing awareness to ceremony and rites of passage and finding meaningful ways to celebrate them. Lance will lead the sweatlodge ceremonies and has been our ceremony leader on our expeditions in Norway, where he lives.

Originally born in South Africa, Lance has worked with children, youth and adults in South Africa and Europe, and is a fellow of the Findhorn community in Scotland.