Deelnemer: Dim Balsem

Dim Balsem is fotograaf en is inmiddels mee geweest op expeditie naar Albanië, Noorwegen en Georgië.

Dim vertelt over zijn ervaringen tijdens de dagen met ons in de rauwe natuur.

Deze foto is gemaakt door Jaap Duin tijdens de verkenningstrip in Georgië, vlak na een nacht buiten slapen onder de sterren.

Deze foto is gemaakt door Jaap Duin tijdens de verkenningstrip in Georgië, vlak na een nacht buiten slapen onder de sterren.

Er komt een gevoel op van één zijn met de natuur.


Ik vind vooral de ongedwongenheid die op een Elements Expeditie een rol speelt te gek.

En daarnaast bevind ik me als fotograaf tijdens de expedities natuurlijk in een enorme luxepositie: ik mag als enige een camera meenemen en de natuur en de groep vastleggen. 

Maar voor mij is Elements Expeditions toch het meest gekoppeld aan buiten slapen. In de bergen van Georgië, de bossen van Noorwegen, of de Alpen van Albanië. Alleen in je bivakzak en slaapzak onder een tarp liggen. In de open natuur, dat geeft een boel helderheid op vragen die gaan over "wie ben ik nou eigenlijk als mens". 

Het accepteren van wat het betekent om een levend mens te zijn. Dat krijgt een andere dimensie als ik onder de sterren slaap. Er komt een gevoel op van één zijn met de natuur. 

Ik kan daar waanzinnig van genieten, het slapen in zo'n bivakzak, bovenop op een berg.

Het gevoel van daar liggen, alleen in de stille nacht, wakker worden als de zon opkomt, dat zijn magische momenten. Er is dan tegelijkertijd een grote mate en besef van 'alleen zijn', maar ook een veiligheid en acceptatie van alles. 

De momenten blijven mij echt bij.

Foto genomen door Dim Balsem, zonsopgang in de bergen van Georgië.

Foto genomen door Dim Balsem, zonsopgang in de bergen van Georgië.

jaap duin