Deelnemer: Bart Hunnekens

Bart Hunnekens is partner bij het internationale advocatenkantoor Taylor Wesseling en ging mee met de Noorwegen expeditie. Na een aantal maanden kregen we bericht van Bart. De reis had hem laten inzien dat de in de natuur zijn een dusdanig effect op zijn leven had dat hij dat graag met zijn gezin wilde delen in de toekomst.

Bart schrijft:

"Er zijn sinds september vorig jaar weinig dagen geweest waarop ik niet aan het verblijf in Noorwegen heb gedacht. Daar kijk ik met heel veel voldoening, en ook wel met wat weemoed, aan terug. Het was zo ontspannen om daar te zijn. In de tussentijd heb ik de natuur en het primitieve bestaan wat meer deel laten uitmaken van mijn leven, en dat van m'n gezin.

bart.jpg

We hebben op 20 minuten rijden van Eindhoven een bosperceel van een hectare groot kunnen kopen. Daarop staat al zo'n twintig jaar een blokhut. Buiten een oud zonnepaneel, dat energie geeft voor een paar kleine autolampjes, is er geen elektriciteit. Water kun je zelf uit de grond pompen. Gas is er om te koken en een houtkachel om het te verwarmen. Basic voorzieningen. Alles kost tijd. Iets minder dan in Noorwegen, maar het voelt voor mij alsof ik vier versnellingen terug ga als ik er ben. Toch een soort van moving at the pace of nature.

bart2.jpg
moving at the pace of nature.

Het is er heerlijk. Zowel met als zonder gezin. Soms verblijf ik er een dag alleen, om hout te kloven, een beetje rond te sjokken in het bos vuur te maken, eten, lezen, slapen.

Jullie reis en jullie persoonlijkheden hebben voor een voor mij goede verandering van mijn leven gezorgd.”

jaap duin