Elements Expeditions

SCHOTLAND

1f194f24-c365-40ff-8ffe-4db11c6db2b9.jpg

Schotland brengt je terug naar andere tijden.

Je voelt de geschiedenis van dit land. De mythische highlands van Schotland.
Wij trekken ons 6 dagen terug op het uiterste westpunt, het schiereiland Knoydart.       

 

Knoydart (spreek uit Noidart) ook wel bekend als Britains’ Last Wilderness. Een stuk Schotland dat niet platgetrapt is door hikers, en waar je slechts met een bootje aan land kan gaan. We landen op Glasgow en zijn einde dag aangekomen in onze bothy.

Een stenen schuur met houtkachel, waar vandaan we onze dagtrips zullen doen. Uiteraard staat het je ook vrij je eigen tentje of tarp mee te nemen om zo nog meer van het landschap te ervaren. Slapen onder de sterren, helemaal vrij, liggend op je matje tussen de stille bergen.

Je gids is Katja. Zij is in staat op bijzondere manieren contact te leggen met jou, en de elementen om je heen. Je neemt een duik in de zee, je geniet van de uitzichten, de rust, het gezelschap van de andere deelnemers, en je trekt je terug voor een 24 uurs solo quest. Deze quest is altijd een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven.

 

In een notendop:

2bfdb547-ee8c-4644-b9cd-91b5da811ce4.jpg
 
 • Op stap met een groep van maximaal 8 vrouwen. Allen in fysiek gezonde conditie, zodat we goed door kunnen stappen.

 • Diep het land in trekken omdat bagage perfect gecoördineerd wordt.

 • Ervaren begeleiding door Katja Vermeulen

 • 24 u vision quest

 • 6 dagen geen telefoons en camera’s.

 • Meerdere dagen hiken in ‘Britains Last Wilderness’, schiereiland Knoydart. We laten de bagage in de bothy, dus je hiked alleen met een licht rugzakje. Een goede basisconditie is genoeg om dit vol te houden.

 • Genoeg mogelijkheden om stil en alleen te zijn in de natuur

 • Geen verplicht programma, je doet mee op de manier die goed voelt voor je.

 • Alle maaltijden zijn grotendeels biologisch.

 • Celebration dinner op de laatste avond.

 • We slapen in de bothy, in tenten of lekker onder de sterren onder je tarp/zeiltje.

 

Wie is je begeleider op deze driedaagse?

 

Katja Vermeulen

Terug naar jezelf en de natuur. Je volledige verantwoording terugpakken. Durven open staan voor het nieuwe onbekende. De reizen geven mij helderheid, verstilling en een diepe verbondenheid met de natuur en de deelnemers.

Als gids help ik de deelnemers om diepere stukken, die tot nu toe wellicht een ballast waren, los te laten. Dat doe ik in mijn dagelijks leven als coach, yogadocente en leraar op de Design Academy ook. Ik hoef niet zoveel te doen, jij ook niet. Samen, in contact met de elementen om ons heen, de wind het water de zon, hoeven we slechts te bewegen, te wandelen. En af en toe te delen wat er in ons omgaat. Na 6 dagen in de ruige natuur kan ik je verzekeren dat je lichter en gegronder weer thuis komt.

Zo kun je thuis heldere beslissingen nemen, keuzes maken, en weten welke ballen je helemaal niet meer in de lucht hoeft te houden.

Het faciliteren van een veilige, open groepsdynamiek in ruige natuur is iets waarin ik helemaal in mijn element ben.

We lachen, we zijn stil, we wandelen, we zwemmen, we eten, we gaan op visionquest.

Superbasic, maar juist daarin superbijzonder.

Ik kijk er naar uit je mee te nemen naar Schotland!

 

data:

2020: 17-22 mei

INVESTERING*

EARLY BIRD: € 1100 (excl. BTW, inschrijving voor 31 december 2019)
NORMAAL: € 1350 (excl. BTW, inschrijving voor 1 april 2020)

 

* De vlucht naar Glasgow (ongeveer €150) is hierin niet inbegrepen, alle andere zaken wel: maaltijden, overnachtingen, gidsen, ceremonies, lunches en diner en overnachting op de laatste avond in een lokaal hotel. Deze expeditie voor ondernemers (scholing) aftrekbaar. Uiteraard sturen we je een factuur op maat. Mocht deze investering een probleem voor je zijn, laat het ons weten. We kunnen je de mogelijkheid geven om dit bedrag in termijnen te voldoen bijvoorbeeld.