FAQ

FAQ

Elements Expeditions

INMIDDELS BRACHTEN WE ZO’N 200 MANNEN EN VROUWEN VEILIG WEER TERUG UIT DE MEEST AFGELEGEN STUKKEN NATUUR.

HIERONDER EEN GREEP UIT DE MEEST GESTELDE VRAGEN DIE ONS IN DE LOOP DER JAREN GESTELD WERDEN.

1. IK ZIE SOMS OOK ANDERE AANBIEDERS VAN DIT SOORT REIZEN, WAAROM ZOU IK MET JULLIE MEEGAAN?

Tjsa, dat is een lastige. Uiteraard kunnen de meer dan 200 deelnemers die mee zijn gegaan dat het beste vertellen. Maar laat ik een poging doen.

Ik ben zelf deze reizen ooit begonnen toen er nog geen andere aanbieders waren.

Ik miste toen een nuchtere opzet, zonder spiritueel gedoe, maar juist ook geen “ramboreis”. Elements Expeditions gaat altijd naar bijzondere locaties, en werkt met topgidsen en lokale mensen. We staan voor veiligheid, degelijkheid, nuchterheid en diepgang, zonder dingen zwaar te maken. Het blijft een uitdaging om reizen vrij te houden van opsmuk, en altijd te werken vooral vanuit wat de natuur ons geeft. Zonder schema, vooropgezet plan of theorietjes. Daarnaast zijn ik (Jaap) en Katja (begeleider op de vrouwenreizen) fulltime coaches met een bak aan ervaring en opleidingen. We begeleiden mensen door diepe processen, en zijn in staat om je te helpen tijdens de reis om zaken helderder te krijgen. Handigste is trouwens gewoon ff met ons bellen, dan hoor je onze stem en kom je er snel genoeg achter of je een klik met ons hebt.

Jaap (0610132018) en Katja (0681309238)

2. WAT VOOR MENSEN GAAN ER MEE OP JULLIE REIZEN?

Leuke mensen! Ok, serieus. Als ik ze zou omschrijven dan: het zijn vooral ondernemende mensen van zo tussen de 30-60 jaar. Mensen die vaak drukke banen hebben, op leiderschapsposities zitten, en toe zijn aan even wat rust en ruimte in hoofd en lijf. Veel mannen en vrouwen zijn ondernemer, maar we hebben ook zeker veel deelnemers gehad die in organisaties werken.

3. MOET IK IN TOPCONDITIE ZIJN?

Nee. Maar je gaat wel op pad in de rauwe natuur. Dat betekent dus vaak: bergen, dalen en klimmen. Een goede basisconditie is vaak voldoende, ook omdat we niet onze bagage op de rug dragen. We raden deelnemers altijd aan wat extra traploopwerk te doen, of in ieder geval wat lange wandelingen in de duinen te maken.

4. IK HEB GEEN PROBLEEM, IK ZIT NIET IN EEN BURNOUT OFZO, MAAR WIL WEL GRAAG MEE. KAN DAT?

Ja dat kan! Sommige deelnemers hebben net hun bedrijf verkocht en willen dat vieren, anderen gaan door een scheiding en hebben wat lucht nodig, anderen wilden dit al jaren doen maar kregen hun vrienden niet zo gek om echt 6 dagen die telefoon weg te leggen. Oftewel: iedereen zit in een andere fase van zijn of haar leven. Wat we delen met elkaar: we vinden het te gek om in de natuur te zijn zonder gedoe.

5. WAT HEB IK NOU AAN ZO’N REIS? WANT IK VIND T BEST EEN INVESTERING IN MEZELF.

We staan voor kwaliteit, en dat kost geld. We betalen onze gidsen goed, en zorgen voor top eten en accomodaties. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om in termijnen te betalen, en is deze reis voor ondernemers gewoon aftrekbaar. (helaas is dat voor particulieren per 2019 niet meer zo). En daarbovenop, zie het zo: je maakt zo’n reis met een groep mannen of vrouwen, 6 dagen zonder telefoons en camera’s, waarschijnlijk maar eens in je hele leven… Ohja, en dan nog als laatste: je zal niet de eerste zijn die in hun huwelijk of professionele leven door de impact en de inzichten van de reis deze al tien keer heeft terugverdiend in de maanden erna. Eigenlijk onbetaalbaar waardevol deze expedities dus, maar we bieden ze aan voor een koopje :-). PS: als t nou echt niet lukt om deze reis te betalen, laat het ons weten, we komen er altijd wel uit. Wij (Katja en ik) willen gewoon zoveel mogelijk mensen een mooie ervaring meegeven, geld moet niet de drempel zijn om niet met ons mee te gaan.

6. WAT HEB IK ALLEMAAL VOOR MATERIALEN NODIG?

Dat hangt van de locatie af. Maar meestal is een goed stel wandelschoenen, een rugzak, en een goed regenpak, slaapmatje, slaapzak en tent genoeg. Dit zijn uiteraard zaken die je van mensen in je omgeving kan lenen. Wij houden de reizen het liefst zo laagdrempelig mogelijk als het aankomt op spullen. We assisteren je graag bij de keuze van schoeisel en handige adresjes om goedkoop, en goede kleding te scoren.

7. JA, MAAR, IK WIL TOCH GRAAG BEREIKBAAR ZIJN…

Ok, ok. Onze gids heeft een satelliettelefoon bij zich. Zo zijn wij in noodgevallen altijd bereikbaar voor het thuisfront.

8. WAAROM GEEN GEMENGDE REIZEN?

Er zijn heel veel gemengde reizen in expeditie land, er zijn er maar weinig die juist gericht zijn op de specifieke dynamieken die in een mannengroep en een vrouwengroep omhoog komen. Wij hebben veel ervaring met beide vormen, en hebben nu gekozen voor de afzonderlijke mannen/vrouwenreizen, juist omdat het zulke bijzondere, kwetsbare en unieke ervaringen en inzichten meegeeft. Veel deelnemers kiezen specifiek voor onze reizen omdat deze groepsvorm een dynamiek heeft die ze erg aantrekt.

Toch nog een vraag?

GEEN PROBLEEM. KLIK OP DE BUTTON EN STUUR ONS EEN EMAIL.

IK HEB EEN VRAAG